Η περιοχή γύρω μας

Ναύπλιο , Αργολίδα

Το Ναύπλιο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους και παρέμεινε έτσι μέχρι η πρωτεύουσα να μετακινηθεί στην Αθήνα.
Πέρασε από την κυριαρχία των Οθωμανών, των Γάλλων και των Βενετών, με εμφανή και σήμερα σημάδια. Επισκεφτείτε τους στενούς σε Βενετικό ρυθμό δρόμους, το διάσημο Μπούρτζι στο κέντρο του λιμανιού και το Παλαμήδι που βρίσκεται πάνω από την πόλη. Το Ναύπλιο έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά μουσείων με αξιόλογα ιστορικά εκθέματα. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Παραδοσιακό Μουσείο και το Στρατιωτικό Μουσείο.
Μπορείτε να λάβετε μέρος σε δοκιμές κρασιού οργανωμένες από μια τοπική εταιρεία η οποία παρουσιάζει κρασιά της περιοχής, μια βόλτα στο εργοστάσιο παραγωγής ούζου για δοκιμή, ή να επισκεφτείτε μια από τις πανέμορφες παραλίες της πόλης, την παραλία του Καραθώνα ή την Αρβανιτιά

 • Nafplio Domatia Ktima Anastasia1
 • Nafplio Domatia Ktima Anastasia2
 • Nafplio Domatia Ktima Anastasia3
 • Nafplio Domatia Ktima Anastasia4
 • Nafplio Domatia Ktima Anastasia5
 • Nafplio Domatia Ktima Anastasia6
 • Nafplio Domatia Ktima Anastasia7
 • Nafplio Domatia Ktima Anastasia8

  Στη διάθεσή σας

  Αρχαία Τίρυνθα , Νέα Τίρυνθα

  tiryns_galerie

  Η Αρχαία Τίρυνθα, μόνο λίγα λεπτά απόσταση από το Κτήμα Αναστασία, ξεκινά την ιστορία της από την Εποχή του Χαλκού και είναι διάσημη για τα Κυκλώπεια τείχη της, τις κατακόμβες και τα τούνελ. Η Τίρυνθα ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς και θεωρείται τεράστιας πολιτιστικής σημασίας. Η Τίρυνθα έχει αναφερθεί και στην Ομήρου Ιλιάδα και στην Ομήρου Οδύσσεια και φημολογείται πως είναι το μέρος που γεννήθηκε ο Ηρακλής.
  Το κέντρο της πόλης που παλαιότερα λειτουργούσε ως οχυρό, είναι τοποθετημένο πάνω σε έναν λόφο μόνο 26μ. πάνω από την στάθμη της θάλασσας και αυτό στα αρχαία χρόνια έκανε την πόλη σχεδόν απόρθητη, καθώς τότε η θάλασσα ήταν πολύ πιο κοντά. Η ιστορία της πόλης συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της Μυκηναϊκής εποχής οπότε και εγκαταλείφθηκε και καταστράφηκε από τους Αργείους το 468π.Χ.
  Η Τίρυνθα ανακαλύφθηκε πρώτα από τον Heinrich Schliemann το 1884 και μέχρι και σήμερα γίνονται αντιληπτά τα ερείπια του παλατιού, των κήπων και άλλων περιοχών. Τα τείχη είναι χτισμένα από βαριές πέτρες, κάποιες από τις οποίες φτάνουν τις διαστάσεις των 3.5μ. x 1.5μ. και η κατασκευή τους είχε προκαλέσει τόσο θαυμασμό που δημιουργήθηκε ο μύθος ότι μόνο Κύκλωπες θα μπορούσαν να είχαν συμβάλει στο χτίσιμό τους.
  Μια επίσκεψη που αξίζει να πραγματοποιήσετε είναι στο Μυκηναϊκό φράγμα και στον Θολωτό Τάφο της Τίρυνθας.
  Η σύγχρονη πόλη της Νέας Τίρυνθας διαθέτει όλες τις υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστεί κάποιος, συμπεριλαμβανομένου και αγορών σουπερμάρκετ, ταχυδρομείου κ.α.

  Άργος

  Το Άργος είναι γνωστό ως η πιο αρχαία πόλη στην Ευρώπη που κατοικείται συνεχόμενα κι έτσι δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Είναι σήμερα το κέντρο εμπορίου της Αργολίδας. Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνει και να δει κανείς στο Άργος όπως δρόμοι γεμάτοι με μαγαζιά, ταβέρνες, εστιατόρια και μπαρ.
  Επιπλέον κάθε Τετάρτη και Σάββατο στήνεται μια μεγάλη αγορά προσφέροντας τοπικά προϊόντα, είδη για το σπίτι μέχρι και ρούχα και παπούτσια. Το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι πολύ ενδιαφέρον να δείτε μαζί με το αρχαίο θέατρο όπου ανεβάζονται έργα τους καλοκαιρινούς μήνες.
  Το Κάστρο της Λάρισας χτισμένο ψηλά στο βουνό πάνω από το Άργος είναι ένα πολύ όμορφο σημείο που προσφέρει πανοραμική θέα όλης της περιοχής. Ιδανικό για πικ-νικ και σε συνδυασμό με το μουσείο και το θέατρο φτιάχνουν μια όμορφη μέρα έξω, μόνο 15 λεπτά από το Κτήμα Αναστασία.

  HPIM0247.JPG

  Αργολίδα

  palamidi

  Ο νομός Αργολίδας είναι από τους νομούς που δέχονται τους μεγαλύτερους αριθμούς επισκεπτών στην Ελλάδα για πολλούς λόγους. Η απόσταση από την Αθήνα είναι ταξίδι μόνο μιάμισης ώρας. Μετά τον ισθμό της Κορίνθου και την είσοδο στην Πελοπόννησο κάποιος φτάνει πολύ γρήγορα στην Αργολίδα. Κάτι τέτοιο γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα εκατοντάδες δέντρα κίτρου και στις δύο πλευρές του δρόμου. Η Αργολίδα έχει μεγάλη παραγωγή σε φρούτα κίτρου – πορτοκάλια, μανταρίνια και γκρέιπφρουτ.
  Τουρίστες από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν ως βάση τους το Ναύπλιο και τις γύρω περιοχές, για να επισκεφθούν τους διάσημους αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου και τις υπέροχες παραλίες της περιοχής.
  Οι Μυκήνες (υπεύθυνες για όλη την εποχή), το θέατρο της Επιδαύρου (που ανεβάζει έργα κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών), η Αρχαία Τίρυνθα, η Λέρνα, το Ηραίο και η πυραμίδα του Ελληνικού είναι κάποιοι από τους χώρους που έχει να επιδείξει η Αργολίδα.

  Πελοπόννησος

  Η Πελοπόννησο θεωρείται από κάποιους ξεχωριστό νησί παρόλα αυτά είναι κομμάτι του κεντρικού έδαφος της Ελλάδας, διαχωρισμένη από την ενδοχώρα μόνο από τον ισθμό της Κορίνθου.
  Τα Πελοποννησιακά τοπία ποικίλουν, πανέμορφες παραλίες με αμμουδιές και κάποια από τα ψηλότερα βουνά της Ελλάδας συνθέτουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη να επισκεφθεί κανείς. Μαζί με τις περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος δημιουργείται ένας νιητήριος συνδυασμός.Οι περιοχές της Αρχαίας Κορίνθου, Ακροκορίνθου, Ολυμπίας, Μύστρα, Μονεμβασιά, Σπάρτης Αθήνας, Νεμέας είναι λίγες από τις περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της Πελοποννήσου, για περισσότερες πληροφορίες δείτε την σελίδας της Αργολίδας.
  Εκτός από τις περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος υπάρχουν και πολλές άλλες περιοχές που προκαλούν το ενδιαφέρον, όπως εκπλητικές σπηλιές, ορεινά καταφύγια, χιονοδρομικά κέντρα και άλλα..

  Στη διάθεσή σας

  Contact Us

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

  Not readable? Change text. captcha txt

  Start typing and press Enter to search